Over deze website

Hallo, ik ben Bert, 39 jaar en het liefst ben ik buiten, op pad met mijn camera in de hand.

Door de jaren heen postte ik op mijn persoonlijke blog www.bertbeckers.be reeds tal van reisverslagen en wandelblogposts. Omdat deze website een breder publiek aanspreekt, voelde ik me steeds beperkt over wat ik nou wel en niet zou posten. Sommige wandelingen kregen hun eigen blogpost, andere wandelingen kregen slechts een korte vermelding of werden weggemoffeld in een reisverslag. Nog meer gemaakte foto’s en wandelroutes haalden de website helemaal niet.

Deze website biedt me de gelegenheid om meer wandelfoto’s, wandelroutes en wandelverhalen online te plaatsen.

Wandelen en fotografie

Als gepassioneerd fotograaf worstel ik altijd met het dilemma: ga ik wandelen ter ontspanning of neem ik m’n camera mee? Fotograferen is natuurlijk ook ontspannend, maar het extra gewicht dat je meedraagt valt niet te onderschatten. Tevens verlies je veel meer tijd omdat je om de haverklap een foto wil maken of even moet wachten op het juiste licht, vaak ter ergernis van je gezelschap.

Iedere wandeling is het dus een compromis sluiten of de camera mee gaat en welke lens in de rugzak past. Soms wil ik het landschap vastleggen, maar andere keren focus ik me liever op de fauna en flora. En soms wil je gewoon lekker wandelen zonder een hoop gewicht op je schouders.

Vele wandelingen die ik maak zullen daarom ook deze nieuwe wandelblog niet halen. Echter hoop ik wel dat deze wandelblog een extra stimulant mag zijn om zoveel mogelijk mooie wandelingen te documenteren en te delen.

Max 15 km

Op deze wandelblog kan je mooie en avontuurlijke wandelingen vinden in binnen- en buitenland van maximum 15 km.

Waarom 15km vraag je jezelf misschien af? Dat heeft helaas te maken met de artrose in het teengewricht van mijn grote teen, die de beperkende factor speelt voor de afstand van mijn wandelingen. Op slechte dagen begint de pijn al na 6 km te zeuren en ligt de grens op 10km, op andere dagen haal ik de 15km zonder er achteraf spijt van te krijgen.