Herfstwandeling door de vallei van de Hoëgne: schuim aan de voet van de Hoge Venen

De “Hoëgne” is een 30km lange rivier in de Ardennen, die ontspringt op het plateau van de Hoge Venen nabij Mont Rigi en uitmondt in de Vesdre nabij Pepinster. Vanuit de dorpen Solwaster en Hockai kan je prachtige wandelingen maken door de vallei van de Hoëgne.

Het gebied is op z’n mooist na periodes van hevige of langdurige regenval. Uiteraard is het dan extra opletten geblazen op de wandelpaden, de uitstekende stenen en boomwortels kunnen bijzonder glad zijn. Stevige en waterdichte schoenen zijn dan ook aan te raden.

Parking en vertrekpunt van de wandelroute

Je kan gratis parkeren op de parking nabij Chalet du Pont de Belleheid. Om deze parking te bereiken zal je wel eerst door de rivier moeten rijden. Tijdens drukke periodes, met name in de herfst tijdens het weekend, kan de parking wel eens vol staan. Parkeren kan dan langs de weg of aan het andere uiteinde van de wandelroute in Hockai.

Wandelroute: Schuim aan de voet van de Hoge Venen:

De wandeling die we tijdens deze blogpost volgen loopt door het mooiste deel van de vallei van de Hoëgne. Onderweg merk je meteen waarom deze trail de naam “Schuim aan de voet van de Hoge Venen” draagt. De wandeling is 10,5 km lang.

Afstand: 10,5 km – Tijd: 3u05

Herfstwandeling langs de Hoëgne

Uiteraard is het gebied op z’n mooist tijdens de Herfst, maar datzelfde geldt natuurlijke voor alle bossen en bergriviertjes in de Ardennen. Tijdens de herfstmaanden kan het dan ook behoorlijk druk zijn, vooral op droge dagen in de weekends. Doordeweeks valt de drukte best mee, ook wanneer het slecht weer is. Degenen die toch de regen trotseren zullen pas echt de natuurpracht van de Hoëgne weten te waarderen. Je moet er natuurlijk wel op voorbereid zijn. Stevige wandelschoenen en waterdichte wandelkledij zijn dan een absolute must.

Praktische info:

  • Parkeren bij Parking de la Hoëgne
  • Op z’n mooist tijdens de herfst of na zware / langdurige regenval
  • Stevige & waterdichte wandelschoenen aangeraden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *