Wandelen door de indrukwekkende Vintgarkloof in Slovenië

Een wandeling door de Vintgarkloof (Blejski vintgar) is een absolute aanrader wanneer je In Slovenië bent. De kloof is gelegen op 10km van het bekende meer van Bled en werd pas eind 19e eeuw ontdekt. Voormalig burgemeester en avonturier Jakob Žumer kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ontdekte deze prachtige locatie met beperkte middelen. Hij vond het gebied zo indrukwekkend dat hij besloot om er een wandelpad bestaande uit verschillende houten bruggen aan te leggen. Inmiddels is de vintgarkloof uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen in Slovenië.

Aan het einde van de Vintgarkloof vind je de waterval “Slap Sum”. Hier bevindt zich ook een horeca-zaak waar je een hapje en een drankje kan krijgen. De totale lengte van de kloof is 1,5 km. De heen en terugweg zijn dezelfde, wat tijdens het hoogseizoen wel voor de nodige drukte kan zorgen.

Parking & Entree

Omdat de Vintgarkloof een van de must-see’s is wanneer je in Slovenië bent, kan het er ook behoorlijk druk zijn. Er zijn een 4tal parkeerterreinen voorzien waar je betalend kan parkeren.

Slovenië kent talloze afgesloten natuurgebieden die beheerd worden en waar je entree voor moet betalen. Bij de Vintgarkloof is dat dan ook niet anders. Voor een toegangsticket betaal je hier tegenwoordig 10€ voor volwassenen en 3€ voor kinderen.

Wandeling door de Vintgarkloof

Slap Sum

Praktische info

  • Dagelijks geopend van 08u00 tot 19u00
  • Entree volwassenen: 10€, kinderen 3€
  • Betaald parkeren: 5€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *