Wandeling vanuit Col de la Schlucht: Rochers Hirschsteine

Col de la Schlucht is een van de bekendste bergpassen over de Vogezen. Wielerfans zullen deze bergpas wel kennen gezien deze vaak tijdens de tour de France beklommen werd. Wintersport-liefhebbers kennen het dan weer als een uitstekend ski en snowboard gebied, maar wanneer de sneeuw weer weg is kan je hier ook prachtige wandelingen maken in dit unieke landschap

Vertrekpunt aan Col de la Schlucht

Wandelroutes

Vanuit de parking Col de la Schlucht kan je kiezen uit 2 wandelroutes die zonder twijfel behoren tot de mooiste wandelroutes van de Vogezen.

  • De wandelroute Sentier Des Roches loopt in zuidelijke richting richting de Hoghneck. Deze route is ongeveer 10km lang en telt circa 320 hoogtemeters.
  • De wandelroute Rochers Hirschsteine loopt in noordelijke richting naar Le Tanet. Deze route is met een afstand van 12km en meer dan 600 hoogtemeters de zwaarste route van beiden.

Voor deze blogpost kozen we voor de wandelroute Rochers Hirschsteine

Afstand: 12,6 km – Tijdsduur: 4u10 min

Je vertrekt op een hoogte van 1.141 m, om eerst weer te dalen naar 1.064 m en vervolgens naar 1.293 m hoogte te klimmen. In totaal zal je minstens 600 hoogtemeters in de benen hebben na deze tocht. Op Routeyou heeft deze wandelroute een moeilijkheidsgraad van 90/100.

Rochers Hirschsteine

Praktische info

  • Parkeren bij Col de la Schlucht
  • Stevige wandelschoenen vereist
  • Reken toch op minstens 4u dat je onderweg bent
  • Breng genoeg voedsel en snacks mee

Eigen ervaring:

De dag voor we aan de hike langs Rochers Hirschteine hadden ingepland, blesseerde ik domweg mijn knie tijdens het slacklinen op de camping. Daardoor verbleven we 2 dagen langer langs het meer van Xonrupt-Longemer tot ik weer kon lopen. Tegen beter in heb ik toch de geplande hike van 12km gelopen, wat absoluut de moeite waard was. Achteraf heeft het wel verschillende weken gekost voor de geblesseerde knie weer helemaal genezen was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *