Watervallen van Hérisson (Cascades de Hérisson)

De watervallen van Hérisson (Cascades de Hérisson) behoren tot de indrukwekkendste watervallen die het departement Jura rijk is. Over een afstand van 4 km vind je hier 7 prachtige watervallen. Jaarlijks lokken ze dan ook talloze toeristen die zich komen verbazen over het natuurgeweld.

Na periodes van hevige of langdurige regenval zijn de watervallen ongetwijfeld op hun mooiste. Doorgaans is dit tijdens de lente of de herfst. Tijdens de zomer is er doorgaans wat minder water, na periodes van lange droogte kan je beter op voorhand even checken. Desondanks kan je er een leuke en verkoelende wandeling maken.

Cascade l’Eventail is met z’n 65m de hoogste van de Hérisson watervallen en ongetwijfeld ook de mooiste van ze allemaal. Zeker na flinke regenval is het luide gekletter van het water zeer indrukwekkend.

Parking en vertrekpunten:

De grootste en spectaculairste waterval bevind zich onderaan het dal, nabij parking Maison des Cascades. Deze parking is echter betalend en af te raden wanneer je de hele wandeling wil maken.

Bovenaan langs de D75 is er de gratis parking Saut du Girard. Deze is ideaal voor wanneer je de gehele hike wil doen. Wens je niet de gehele route te doen, dan kan je er ook voor kiezen om gratis te parkeren bij Parking des Cascades du Hérisson Haut.

Wandelroute:

De wandelpaden zijn goed onderhouden en voorzien van de nodige trappen en trapleuningen waar nodig. Toch is het een wandeling waarvoor je goed te been moet zijn. Tijdens het hele traject ben je ofwel aan het stijgen ofwel aan het dalen, haast nergens loop je vlak. Stevige wandelschoenen zijn dan ook zeker aan te raden!

Afstand: 7,5 km – Hoogtemeters: 280m – Tijd: 2u35

Overnachten nabij Cascades de Hérisson:

Wij kozen ervoor om te overnachten bij Camping de l’Abbaye die we zonder twijfel 5 sterren gaven. Uitstekend sanitair, prima ligging en grote plaatsen met veel privacy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *